Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

zondag 19 november 2017

Wederom Ventura

De laatse 2 dagen van onze heerlijke USA reis hebben we wederom doorgebracht in Ventura. Dat vonden wij veruit de leukste plaats om te vertoeven zo dicht bij LA. Het heeft iets landelijks en er is een gezellige gemoedelijke sfeer. Van hieruit hebben we de plek bezocht waar neef Joe waarschijnlijk gaat wonen aan het strand en ook Tante Riekje gaat in februari 2019 hier naar een 'home' verhuizen. Een fijn idee dat alle neven en hun moeder dan vlak bij elkaar wonen.

LA vond ik verschrikkelijk, zo enorm druk, 6-baans autowegen die onder- en bovenlangs gaan met fly-overs en -unders. Daarnaast mag je hier zowel rechts als links ingehaald worden, een totaal gekkenhuis dus. De op- en afritten zijn zo kort dat ik het een waar wonder vind dat er niet veel meer ongelukken gebeuren. Ook is het heel apart om te merken dat als je van de snelweg afrijdt je meteen in een woonwijk komt.

Ook zijn we nog een dagje naar Santa Barbara geweest. Dat lijkt qua opzet erg op Ventura en is alleen nog mooier en fraaier aangelegd. Meer een stad voor de happy few die het wonen hier kunnen betalen. Het ligt erg mooi tussen de bergen en de zee.

De allerlaatste dag zijn we onze neus achternagereden en we kwamen uit bij Solang, een Scandinavische gemeenschap. Heel apart met vakwerkhuizen en werkende windmolens. Hier zagen we eigenlijk alleen maar Amerikaanse toeristen :-)

Geen opmerkingen: