Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

dinsdag 31 mei 2011

It's over....

Wat gisteren een heerlijk kalm en rustig dagje had moeten worden verliep even anders dan gepland. Men had besloten een dagje in Alicante door te brengen en ik wilde wel een dagje luieren en niksen bij het zwembad. De Alicantegangers hadden hun hielen nog niet gelicht of de eerste donkere wolken kwamen over de berg gerold. Nu wil dat nog niets zeggen, het weer kan zeer lokaal zijn. Maar na enkele minuten voelde ik toch wat spetters die in mum van tijd in grote natte patsen werden. In allerijl alle spullen binnengehaald en nog nadruppend barstte er een enorm onweer los, wel spectaculair. Helaas was door het onweer ook geen internetverkeer mogelijk waardoor ik gedwongen werd onder het afdak op de veranda dit prachtige natuurfenomeen te aanschouwen.
Na enkele uren kwamen ook de Alicantegangers weer retour zonder dat de koopbehoefte bevredigd was. Alicante heeft blijkbaar geen gezellig stadscentrum met winkeltjes, van pure wanhoop zijn de lieverds  door Benidorm gereden maar ook dat mocht geen soelaas bieden. Benidorm is een verschrikkelijk oord, dat kun je van verre al zien.
Vanochtend doet echter het internet het weer en ook de zon laat zich weer gelden maar wij maken ons op om te vertrekken. het is een heerlijke week geweest, zeker voor herhaling vatbaar. Nu nog even inpakken en dan wegwezen. Niet dat we lang thuis zullen zitten want zaterdag vertrekken we voor een paar dagen naar Berlijn. Wordt vervolgd dus....

zondag 29 mei 2011

Schippers on tour

Gisteravond hadden de engelse achterburen een fuifje, met als hoogtepunt een engelse troubadour die meesterwerkjes uit de 60-er en 70-er jaren op zijn guitaar tokkelde. Refreintjes werden uiteraard op z'n ordinair hard en vals meegeblèrd. Enkele spaanse gasten, niet bij machte het verbaal te volgen, klapten heerlijk ritmisch mee.
Vandaag waren wij alweer bijtijds uit de veren, bij de achterburen bleef het nog lang stil...
Vandaag hebben we een poging ondernomen om per auto de berg Bernia te bedwingen, helaas durfde lief het halverwege niet verder aan vanwege een in zeer slechte staat verkerend wegdek, letterlijk 'wegdek' het was een zandweg met diepe kuilen en grote keien.
We zijn wederom richting Tarbena getogen en ditmaal zijn we daadwerkelijk afgeslagen naar het ezelreservaat. Ook dat was lastig te bereiken, de weg leek meer op een ezelspaadje. De laatste honderd meter heb ik te voet afgelegd, lief bleef liever in de auto.
Ik trof ter plekke twee overjarige Duitse hippies aan op een verder leeg terras omringd door lui beestenspul. Er lag een zeug, een hond, diverse katten en een meute puppies en biggetjes allemaal in siësta. Het duurde even voordat de menageriehouders doorhadden dat er bezoek was en er werd in allerijl wat namen geroepen. Waarempel stak daar de een na de andere ezelsoor om het hoekje van het dierenverblijf. De ezels waren allemaal lief en erg nieuwschierig of er misschien wat te halen viel, toen dat niet het geval bleek schoten ze een voor een hun stal weer in om verder te gaan met de siësta. Ze roken heerlijk naar ezel en hadden de meest zachte fluwelen neuzen die ik ooit gevoeld heb.
Vervolgens zijn we richting appartement gereden en in het plaatsje een eetgelegenheid opgezocht. Voor zo'n klein plaatsje is er veel keuze qua restaurantjes, het werd een verse pizza met een heerlijke salade. Momenteel loopt het kwik snel op in de achtertuin en is het zelfs te warm om even te gaan bubbelen. Ik vermaak me heerlijk in de schaduw, wat heeft een mens nog meer nodig dan een volle buik, fles water en een aangename temperatuur...
Tevreden groet!

zaterdag 28 mei 2011

Elche

Nou dit hebben we dus niet gezien,
wel een bos verlepte palmbomen...
 grmpf
Vandaag zijn we gevieren naar Elche getogen. Deze stad ligt iets meer landinwaards en is bekend vanwege musea en vooral de Arabische invloeden en niet te vergeten een heuse palmentuin. Het was even lastig op zaterdag de auto goed kwijt te raken maar toen dat eenmaal gelukt was en we de stad al 4 keer doorkruist hadden mochten we gaan genieten. We hadden ons bijzonder verheugd op de palmentuin en nadat we ons hebben laten voorlichten bij de toeristeninfo zijn we goed van het pad afgeraakt. Of de beste man had een hekel aan Hollanders of lief kan kan geen kaart lezen...
het laatste kan ik absoluut niet geloven dus moet het wel het eerste zijn. Hoe dan ook we hebben een flinke tippel gemaakt en vonden de ophef over de  palmentuin zwaar overdreven. We zijn geen hond tegengekomen en vonden het meer weghebben van een vuilnisbelt. Echt het was slecht onderhouden en natuurlijk bloedheet wat ook niet echt bevordelijk voor ons humeur was. We vernamen trouwens dat het qua weer bar en boos is in het Nederlandse land. We zijn hier de hele dag buiten, we ontbijten en dineren buiten, pas tegen 21.30 uur wordt het frisser en komen er stekende minimuggen maar dat is dan ook het enige vervelende.
Overigens ook een merkwaardig fenomeen zijn de wel zeer schaars geklede dames die hier in de middle of nowhere langs de kant van de weg zitten. Ze zwaaien beslist vriendelijk maar lijken in niets op de fruitverkopers langs de kant van de weg...
Morgen gaan we de berg waar we op uitkijken met een bezoekje vereren. Maar goed dat is morgen.
Enthousiaste groet!

vrijdag 27 mei 2011

Rondrit

'Lach eens naar het duimpje'
Vandaag hadden we misschien wat loopjes kunnen doen ware het niet dat lief een zwaar hoofd en voetje had. Dat zware hoofd had alles te maken met een niet werkend fototoestel en dat werd vervolgens weer afgereageerd met een zwaar voetje. We hebben dus veel mogen aanschouwen vanuit de auto ;-) We hebben een bergroute richting Calossa, Orba, Ondara, Denia, Javea, Teulada en weer naar Altea gedaan.
Onderweg hebben we dus het bordje 'Castillo de los Mores' gezien maar stoppen was er niet bij. Ook zijn we langs het ezelasiel gereden maar ook hier letterlijk langsgereden. Toen uiteindelijk de blaas bij Denia echt op klappen stond mochten we de auto even uit en hebben we een kopje koffie gedronken. Wist je trouwens dat hier standaard de cappucino met slagroom geserveerd wordt? Mjammie :-) Vervolgens mochten we ook even vrij loslopen bij de 'Cabo de San Antonio' maar veel te wandelen was hier niet, wel een magnefiek uitzicht, dat dan weer wel :-)
De grootste fysieke inspanning hebben we vandaag bij de plaatselijke supermarkt gedaan waarbij Max de grootste inspanning heeft geleverd, hij mocht het boodschappen karretje rijden.
Helaas is het vandaag wat bewolkt en voelt het bubbelbad net iets te fris. Wist je  dat ze hier hele rare coniferen hebben (of rare honden) het lijkt namelijk net of er keutels ingeplakt zijn.
Ontspannen groet!

donderdag 26 mei 2011

Altea en Guadalest

Uitzicht vanaf Guadalest
Vanochtend wat eerder op pad gegaan om een oud plaatsje in de omgeving te bezoeken, Guadalest genaamd. Inderdaad zeer de moeite waard en zeker een aanrader om dat bijtijds te doen. Toen wij vertokken rond 10.30 uur arriveerden er al de eerste bussen vol dagjes toeristen uit Benidorm. De wijde omgeving is werkelijk overspoeld door Engelsen en het is niet aan te raden in winkels het personeel in engels aan te spreken. Je ziet de gezichten opklaren als je je best doet iets in spaans te vragen, het antwoord vervolgens juist interpreteren vereist weer een ander talent.
De omgeving is erg bergachtig en we hebben dan ook vandaag menige pas gedaan. Onderweg kwamen we diverse groepjes sportievelingen tegen op de fiets, dapper hoor want zelfs de auto had soms moeite  het te trekken in de 2e versnelling.
Links en rechts tegen de berghellingen groeien eindeloze sinaasappel- en citroenplantages afgewisseld met volgens mij olijfbomen. Het is hier prachtig groen en het ziet er (nog) heerlijk fris uit. Ook het windje wat (goddank) waait is lekker fris en maakt het mede zeer aangenaam hier te vertoeven.
Ontspannen groet!

woensdag 25 mei 2011

Tis hier geweldig!

Ik zou hier maar zo aan kunnen wennen hoor! De heerlijke stilte, gewekt worden door vogels, de verzengende hitte, heerlijk vers eten, goed gezelschap, wat heeft een mens nog meer nodig?
Vandaag een korte autotocht naar de kust gemaakt. Lief was een beetje eigenwijs en wilde graag naar dat leuk ogende kleine kustplaatsje...Maar klein en leuk gaan volgens mij aan de Spaanse kust de laatste 50 jaar niet meer op. De kust is volgebouwd maar even landinwaarts krijg je weer een helder beeld hoe ruig de bergen en heuvels zijn zonder alle bebouwing. Vandaag hebben we een wandeling gemaakt bij Calpa, een redelijke klim met flink wat zeemeeuwen. Ook nog wat jongen gezien maar deze waren niet erg fotogeniek. Daarnaast dwongen de vliegende ouders groot respect af bij ons, onwillekeurig heb ik terug moeten denken aan de film 'The Birds'.
Het is heerlijk shoppen hier, de dagelijkse boodschappen zijn bijna de helft goedkoper dan thuis en dat is altijd leuk meegenomen, we blijven Hollanders natuurlijk ;-)
Vanmiddag hebben we ons eigen zwembad verkend, heerlijk en wat een prachtig uitzicht. De jetstream is flink krachtig en ik moet goed mijn best doen om ertegenin te zwemmen. De schouder is dus lekker in beweging ;-)
Ik ga even meloen met verse jambon maken als middag snackje.
Watertandende groet :-)

dinsdag 24 mei 2011

Hasta la vista babe...

Wat een genot, geen lange vliegreis maar slechts 2 uur klem zitten in een transaviakist en we kunnen ons ontvouwen in het spaanse land. We moesten even slikken toen bleek dat lief onze reis naar een verkeerd vliegveld had geboekt (vlogen op Valencia en dat had Alicante moeten zijn) maar dat leed was gauw geleden door de prachtige rit. En och wat is nu 120 km extra rijden voor onze kmvreter ;-)
Het appartement is geweldig en is nog veel mooier dan op de foto's, we zijn alle vier enthousiast. Het ligt heerlijk rustig met vanaf het ochtend terras een prachtig uitzicht op de bergen. We hebben ook al kennis mogen maken met een uit de kluiten gewassen 'muis'. Persoonlijk vind ik alles wat langer is 20 cm (excl staart!) niet meer onder de categorie muis vallen maar volgens lief was dit een spaanse bergmuis. Wellicht ten overvloedde wil ik hier nog vermelden dat het geen huis'muis' maar een tuin'muis' betrof.
Martha sr lijkt overigens in haar tweede jeugd te zijn aanbeland. Gedurende onze autotocht naar het appartement hoorden onophoudelijk bliepjes en plingen vanaf de achterbank. Er werd vol passie contact onderhouden middels de SMS met het thuisfront. Ik weet trouwens zeker dat Marco en Rebecca het hier ook prachtig zullen vinden.
Enige jammere is dat er een hele trage internetverbinding is waardoor het uploaden van foto en film een heel project zal worden. Maar goed, we zijn er nog maar net ;-)
We gaan ons settelen en de eerste fles bubbels is al op, morgen meer.

zondag 22 mei 2011

Olé

Heerlijk, na maanden hard werken ;-) eindelijk weer eens een leuk verzetje. Dinsdag 24 mei vertrekken lief, zijn pa en ma en ondergetekende voor een weekje naar de Spaanse zon. We verblijven in een klein plaatsje vlakbij Altea helaas is de naam me ontschoten maar daar kom ik na dinsdag op terug in mijn blogje hier.
Wordt vervolgd dus...